spansk OMELETT

for 2–3:

  • Ca. 10 poteter
  • 2 løk
  • olivenolje til steking
  • 5 egg
  • salt og pepper

Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Stek i flere omganger på middels varme til de er lysebrune og møre. Tilsett salt og pepper underveis. Mens du steker potetene, finhakk løken. Fres den deretter til den er blank. Legg poteter og løk på kjøkkenpapir og la oljen renne av. Ha så begge deler sammen i panna og hell over vispet egg. Pass på at egget fordeler seg jevnt utover og stek på lav varme under lokk i 10–12 minutter. Når omeletten er nesten stiv skal den snus. Et tips er å bruke et flatt lokk og la den gli tilbake ned i panna. Omeletten er ferdig når den har fått en gyllen, fin farge. Kan spises varm eller kald og gjerne med litt godt brød, tomat og salat til.

Spansk omelett er seriøse greier, men 20 minutter med full konsentrasjon, gir deg en ekte Tortilla Española på tallerkenen.