Rød saft og SKOLEBRØD

12 store:

  • 50 g margarin
  • ½ pk tørrgjær
  • 50 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 500 g hvetemel
  • 1 pk vaniljekrem
  • ev. melis + kokosmasse

eggekrem:

  • 2 ½ dl melk
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ½ ss potetmel

Det er ikke så vanskelig som du tror: Sett ovnen på 225º. Smelt smøret og ha i melken. Pass på at blandingen blir lunken før du tilsetter gjær. Ha i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Er deigen klissette, har i mer mel. La deigen stå å heve til den er dobbelt så stor (ca 20-30 minutter). Trill til runde boller og trykk dem litt flate når du legger dem på plata. Lag en fordypning i midten og ha i vaniljekremen. Stekes på midterste rille i ca 15 minutter. Og hvis du vil: Glasseres med melis (ca 2 dl) før de dyppes i en bolle med kokos. Melisglasuren får du ved å blande melis og litt vann, ev. eggehvite. Et tips er å ta litt væske om gangen og at melisen må være litt seig for at den ikke skal renne når du dypper bollene i kokosen.

Lag eggekremen selv, hvis du har tid. Røres bare sammen og tyknes over varme.