amerikanske PANNEKAKER

For 3:

  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 2 egg
  • 4 ss olje (helst mais-/ solsikke-)
  • 2 ss sukker
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • + det du vil ha oppå ...

Hvorfor lage pannekaker, når du kan lage amerikanske pannekaker? Sjekk at du har de få ekstra ingrediensene på lista og gjør som følger: Visp eggene og tilsett kefir og olje. Bland så i det tørre og rør til du har en jevn og fin røre uten klumper. La røra svelle i 20 minutter før du bruker den. Påfør olje med kjøkkenpapir, så får du bare akkurat det du trenger. Stek 3 og 3 pannekaker om gangen i middels varm panne og snu dem når de begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyldne, tykke og lette. For gjennomstekte pannekaker, pass på at pannen ikke blir for varm. Kan holdes varme på lav temperatur i stekeovnen.

Tilbehøret velger du selv, men vi anbefaler blåbær, bacon og vaniljeis ... eller lønnesirup om du vil prøve originalen.